Dostava


Splošno

Pakete dostavljamo preko Pošte Slovenije, ki pakete večinoma dostavi že naslednji delovni dan po obvestilu o odpremi. Če se ob dostavi ne nahajate na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši pošti.

Artikle lahko prevzamete tudi osebno na našem sedežu podjetja Trdinova ulica 1, 8250 Brežice (prvo nadstropje)


Zaloga in odprema

Artikli naročeni na Alfa R, bodo odposlani v najkrajšem možnem času. Če so na zalogi v našem skladišču, običajno še isti dan.

Če je artikel na zalogi v našem skladišču in je bilo naročilo oddano in potrjeno najkasneje do 10.30 ure, paket odpošljemo še isti dan. Prav tako veljajo isti pogoji za osebni prevzem, ki je predvidoma možen po 15. uri na sedežu podjetja Trdinova ulica 1, 8250 Brežice (prvo nadstropje). Takoj ko bo artikel pripravljen na osebni prevzem Vas bomo o tem tudi obvestili.

Stroški dostave

V primeru prevzema na sedežu podjetja je prevzem brezplačen. Stroški dostave za večino naročil do velikosti 1,5 m in teže 5 kg so 6 €, za večje in težje pakete od 5-30 kg kot so naročilo 4 diskov + ploščic, sklopka + vztrajnik, itd., pa 8 €. Paketi, ki presegajo mero 1,5 m do maksimalno 2 m, imajo strošek dostave 23 €. Za pakete večje od 2 m je potreben osebni prevzem oz. dogovor o dostavi.


O tem, ali artikel ustreza normalnemu ali večjemu paketu, boste seznanjeni med procesom oddaje spletnega naročila.

Dostava paketov kamorkoli po Sloveniji

Naša dostavna služba pakete dostavlja na naslov, vnešen ob oddaji naročila. V svoj račun lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi lahko kasneje izbirate pri oddaji naročila.

Če ste pri oddaji naročila za način plačila izbrali plačilo po povzetju, vas prosimo, da poskrbite, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine.

Če Vas v času dostave ni na predvidenem mestu, bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnji prevzem. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte.

Če se odločite za plačilo po povzetju in vam dostavljalec Pošte Slovenije želi dodatno zaračunati provizijo na posebno položnico, ki je priložena pošiljki, je niste dolžni plačati. Če dostavljalec vztraja pri proviziji, naj ponovno preveri položnico, saj je vplačnina plačana po pogodbi, ki jo imamo sklenjeno s Pošto Slovenije. Znesek za odkupnino je enak znesku za plačilo, ki smo ga posredovali mi.

Paketi odposlani še isti dan

V kolikor je artikel na zalogi v našem skladišču in je bilo naročilo oddano in potrjeno do 10.30 ure, gre preko Pošte Slovenije od nas še isti dan. Enako velja tudi za osebni prevzem na sedežu podjetja v Brežicah. Osebni prevzem je možen po 15. uri.

Dobavni roki

O spremembah dobavnih rokov vas bomo preko elektronske pošte ali telefona sproti obveščali. Če vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam to lahko sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.

Zaradi različnih ali spremenjenih rokov dobave artiklov je naročilo možno razdeliti na več pošiljk. Lahko jih odpremimo delno ali vse hkrati. Tudi o tem boste obveščeni preko elektronske pošte ali telefona.

Pri delni dobavi vam bomo naprej odposlali artikle, ki so na zalogi oz delno na zalogi, ostale pa, ko bodo na voljo. Stroške dostave se zaračuna samo za za prvo pošiljko, stroške vseh kasnejših pošiljk pa bomo nosili mi. Če se naveličate čakanja, nam lahko to sporočite in manjkajoči artikel bomo odstranili iz naročila.

Za artikle, ki imajo označeno ni na zalogi, je potrebno poslati povpraševanje in v najkrajšem možnem času vam bomo javili dobavni rok in preverili ceno.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, ki pakete dostavi večinoma naslednji delovni dan od odpreme, oziroma najkasneje v roku treh delovnih dni. Ko bomo pošiljko odpremili, vas bomo o tem tudi obvestili preko elektronske pošte in preko SMS obvestila, ki vam ga pošlje Pošta Slovenije.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na +38640715658 ali preko elektronske pošte.

Kako ravnati v primeru poškodovanih pošiljk

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na pošto takoj ko opazite poškodbo oziroma najkasneje v roku 30 dni od prevzema paketa. Poštnega uslužbenca opozorite, da je treba izpolniti obrazec Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga nato tudi podpišete. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.Način plačila

Na voljo so vam naslednji načini plačila

  • z gotovino ob osebnem prevzemu,
  • z gotovino ob plačilu po povzetju
  • z nakazilom na račun podjetja Alfa R Filip Štirn s.p. (po ponudbi/predračunu)
  • Paypal (skupaj s provizijo 4 %)
  • kartice (VISA, mastercard)